Ons verhaal

Jeroen en Niels werkten samen bij de Bijenkorf. Jeroen ging freelancen, Niels bleef en bouwde een team om zich heen. Tijdens een kerstfeest haalden de mannen samen goede herinneringen op en voor ze het wisten was The Data Story geboren. Vol passie en overtuiging stortten ze zich samen in dit nieuwe avontuur en bouwden aan een team met datatoppers. Samen vormen we The Data Story. Een bureau van experts en met een sterke eigen visie. 

Hier staan we voor

The Data Story is een bureau van experts. Dat iets niet kan, bestaat niet bij ons. We vinden altijd een oplossing wanneer we denken dat er waarde valt te behalen met verkregen inzichten, analyses of modellen. Dat is de lat die we leggen voor onszelf en is wat onze klanten van ons mogen verwachten. Wij helpen jou waarde uit je data halen en maken het niet complexer dan het is. De connectie daarin leggen tussen data en bedrijfsvoering is key. We houden onze kennis en ervaring dan ook niet alleen voor onszelf. Dit delen we graag met jou. We informeren, inspireren en zullen zelfs soms provoceren om het beste uit de groep te halen. Daarvoor durven we gebaande paden te verlaten. Ons doel is waarde creëren. Met plezier en passie nemen we iedereen die interesse heeft mee in het proces om dat doel te behalen.

Jeroen Bakker

“Data moet boekdelen spreken en de beste ondersteuning of input geven voor bedrijfsvraagstukken. Door data visueel te maken wordt het voor iedereen herkenbaar.”

Mijn carrière begon in de financiële wereld. Hier leerde ik de waarde van een goede analyse. Maar ook hoe deze te vertalen naar acties en inzicht. Van de bankenwereld maakte ik de overstap naar de retail. Na een aantal jaren en legio projecten verder op het gebied van data-analyse en data visualisatie heb ik samen met Niels The Data Story opgericht.

Niels Reijmer

“Je zal mij zelden ‘kan niet’ horen zeggen. Ik vind nagenoeg altijd een oplossing, door technische vraagstukken uit verschillende invalshoeken te bekijken.”

Mijn basis ligt bij de Universiteit Eindhoven, richting Computer Science, Statistiek en Psychologie. Ik studeerde af op de User experience van recommender systems. Mijn carrière begon als web analist bij de Consumentenbond. Daarna ging ik als data analist bij de Bijenkorf aan de slag. Hier heb ik gewerkt aan het implementeren van analytics trackers, data pipelines, een datawarehouse en personalisatie. Met mijn ervaring bij de Consumentenbond en Bijenkorf op zak, ben ik samen met Jeroen The Data Story begonnen.

Daniël van Leeuwen

“Ik haal veel voldoening uit het automatiseren, verbeteren en oplossen van bedrijfsprocessen. Elk bedrijf is anders, maar overal valt iets te optimaliseren.”

Ik heb bij een aantal grote bedrijven gewerkt, onder andere in de logistieke sector. Daar hield ik me bezig met het optimaliseren van het werkproces en het automatiseren van rapportages. Na het bouwen van een solide & betrouwbare basis, stapte ik over naar de IT-wereld.  Hier was ik verantwoordelijk voor het implementeren van een nieuw BI-platform voor een van de grootste retailers van Nederland. Ik vervolgde mijn carrière als Data consultant bij The Data Story. Hier kan ik bedrijven helpen het meeste uit hun data te halen en mijn kennis en ervaring combineren voor veel verschillende klanten en projecten.

Jorian Faber

“Data en creativiteit gaan hand in hand: mijn hart gaat sneller kloppen bij het bedenken van innovatieve oplossingen en het ontdekken van patronen die niet vanzelfsprekend zijn.”

Ik ben Jorian, 20 jaar oud en derdejaars student Computer Science and Engineering aan de TU Delft. Naast mijn studie ben ik zeer actief bij Laga, één van de grootste en oudste roeiverenigingen, gevestigd in Delft. Ik sport fanatiek, werk graag creatieve initiatieven uit en geniet van het studentenleven. Data is echt mijn ding en ik voel mij dan ook helemaal op mijn plek op de gezellige en aanmoedigende werkvloer van The Data Story!

Andrei Fekete

“Mijn passie is leren van nieuwe technologieën, processen vereenvoudigen en automatiseren en écht bruikbare oplossingen creëren.”

Mijn carrière begon in de telecommunicatiesector, waar ik de carrièreladder beklom van student-operator tot rapportage-analist. Hier heb ik geleerd hoe belangrijk datagedreven beslissingen zijn in de bedrijfsvoering van een bedrijf in alle afdelingen en hoe ik mijn collega’s kan ondersteunen met rapportages en analyses. Daarna werd ik rapportontwikkelaar & consultant. Ik kreeg de kans om me te verdiepen in nieuwe bedrijfsoplossingen en -processen in verschillende sectoren zoals financiële dienstverlening, telecommunicatie, energie en nutsbedrijven.

nl_NLNederlands