Jeroen en Niels hebben meerdere jaren samen bij de Bijenkorf gewerkt aan het opzetten van een datawarehouse, een volledige analytics pipeline en personalisatie. Nadat Jeroen
freelance ging, bouwde Niels verder bij de Bijenkorf aan zijn team. Na een kerstfeest werd besloten dat samen werken best wel goed was bevallen en zo begon het. Niels heeft een sterke focus op alle technische aspecten en weet hier altijd oplossingen in te vinden en Jeroen zorgt ervoor dat de data uiteindelijk perfect koppelt aan de vraagstukken die er liggen. Door deze combinatie beschikt The Data Story over sterke kennis en vaardigheden op zowel het technisch als analyse en visualisatie vlak en sluiten deze aspecten ook naadloos op elkaar aan door de goede interactie tussen Niels en Jeroen.

Jeroen

Jeroen is begonnen in de financiële wereld, hier leerde hij de waarde van een goede analyse en deze te vertalen naar acties en inzicht. Na enige tijd te hebben gewerkt bij banken ging hij aan de slag in de retail. Na een aantal jaren, waarin hij zijn data analyse-, data visualisatie- en projectvaardigheden kon verbeteren, heeft hij The Data Story opgericht. Jeroen is zeer business gedreven en heeft een sterke focus op het inzetten van data om tot een zo goed mogelijk onderbouwde uitkomst te komen. Data moet volgens hem boekdelen spreken en de beste ondersteuning of input geven voor bedrijfsvraagstukken. Dit doet hij door een sterke focus te leggen op hoe je data visueel vertaalt zodat het voor iedereen herkenbaar wordt.

Niels

Niels heeft een achtergrond in Computer Science, Statistiek en Psychologie vanuit de Universiteit Eindhoven, waar hij afstudeerde op de User experience van recommender systems. Na een periode als web analist bij de Consumentenbond, ging hij aan het werk als data analist bij de Bijenkorf. Hier heeft hij gewerkt aan het implementeren van analytics trackers, data pipelines, een datawarehouse en personalisatie. Deze ervaringen kan hij goed inzetten bij verschillende klanten. De woorden “kan niet” zal je Niels zelden horen zeggen. Doordat hij de technische vraagstukken op veel verschillende manieren kan bekijken en eigen is met de gangbare talen en koppelingen, weet hij nagenoeg altijd een oplossing te vinden.