OUR STORY

The Data Story is gestart om beslissingen gebaseerd op feiten te kunnen maken. Hiervoor gebruiken we data. De term “de cijfers liegen er niet om” staat dan ook aan de basis van onze conclusies. Data is alleen veel meer dan cijfers. We kunnen de bronnen tegenwoordig zo rijk en groot maken als we zelf willen en alle mogelijke modellen er op los laten. Hier halen wij dan ook de meeste energie uit: vanuit één of meerdere chaotische bronnen de mogelijkheden ontdekken en deze op een begrijpbare en heldere manier visualiseren en presenteren.

Verschillende ervaringen brengen wij samen om tot nieuwe ideeën te komen. Jeroen en The Data Story hebben een achtergrond in de beleggingswereld, proces analyse en data analyse. Daarin zit de kracht. Niet enkel vanuit één principe kunnen denken, maar ook de brug slaan tussen de verschillende aspecten van de bedrijfsvoering. Wanneer we de data tot leven kunnen brengen, vertelt deze een verhaal waarin we antwoord op de gestelde vragen krijgen.

Wij zijn voldaan als we iedereen mee hebben genomen in het project en de belanghebbenden begrijpen hoe en waarom verschillende punten invloed hebben op een uitkomst. Daarvoor vertalen we ieder dataconcept tot behapbare brokken en brengen we structuur aan in het gebruik ervan. Zo stroomt data door het bedrijf, heeft het invloed op de processen en creëert het een waardestroom.

Jeroen Bakker
The Data Story

 

“Jeroen is in staat om behoeften vanuit commerciële personen te combineren met beschikbare data  en door te vertalen naar actie gerichte insights en relevante visualisaties, om zo de effectiviteit van data te vergroten. Daarnaast is hij een prettig persoon om mee te werken, proactief, erg leergierig en altijd denkend vanuit kansen. “

 

Jorrit de Groot, Manager Online Marketing – de Bijenkorf